16.12.2016 20:11

Zenit haalt alvast opvolger Witsel in huis

Zenit St. Petersburg heeft alvast een belangrijke slag geslagen op de winterse transfermarkt. De Russische ploeg haalt met Hernani een groot Braziliaans naar Europa toe. Hij wordt gezien als de vervanger van Axel Witsel, die zo goed als zeker lijkt te vertrekken naar Juventus.

Hernani is een 22-jarige controlerende middenvelder, die sinds 2013 bij het eerste elftal van Atlético Paranaense rondloopt. De afgelopen twee seizoenen kwam hij tot zestig competitiewedstrijden in Brazilië, in totaal speelde hij net geen tachtig duels voor de club. De Braziliaan, die in zijn land als groot talent wordt gezien, tekent bij Zenit St. Petersburg een contract tot medio 2021 en is vanaf januari 2017 inzetbaar voor de Russen.

De 22-jarige voetballer lijkt Witsel te moeten vervangen in Rusland, de Belgische middenvelder wordt met de dag meer gelinkt aan een vertrek naar de Italiaanse Serie A, waar Juventus staat te popelen om hem in te lijven. Zenit St. Petersburg betaalt overigens acht miljoen euro voor de controlerende middenvelder.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner