16.12.2016 20:40

Duarte geschorst voor duel met PEC Zwolle

Lerin Duarte (l.) en Loris Brogno (r.) krijgen het met elkaar aan de stok tijdens de bekerwedstrijd Heracles Almelo - Sparta. (15-12-2016)
Lerin Duarte (l.) en Loris Brogno (r.) krijgen het met elkaar aan de stok tijdens de bekerwedstrijd Heracles Almelo - Sparta. (15-12-2016)

Lerin Duarte kan zich alvast richten op de winterstop. De middenvelder van Heracles Almelo is geschorst voor het laatste Eredivisie-duel van zijn werkgever, nadat hij in het bekertoernooi een rode kaart kreeg tegen Sparta. Duarte gaf Loris Brogno een pets in zijn gezicht.

De KNVB heeft de middenvelder voor twee duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Omdat het om een directe rode kaart ging, geldt de schorsing ook voor de Eredivisie, waardoor Duarte niet mag meespelen tegen PEC Zwolle. Heracles Almelo treft de ploeg zondagmiddag in eigen huis, maar kan dus geen beroep doen op de oud-speler van onder andere Ajax en sc Heerenveen.

Heracles Almelo ging, mede door de rode kaart van Duarte, uiteindelijk met 0-3 onderuit tegen Sparta in de achtste finale van de beker, waardoor de formatie uit Overijssel zich volledig kan richten op lijfsbehoud in de vaderlandse competitie. Voor Duarte was het zijn tweede rode kaart in zijn loopbaan, hij speelde dit seizoen in veertien duels van Heracles Almelo mee.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner