16.12.2016 21:28

'Seedorf in beeld bij Duitse tweedeklasser'

Clarence Seedorf keert na zijn trainersavontuur in Azië mogelijk snel terug in Europa. De oud-voetballer werd onlangs ontslagen bij de Chinese club Shenzhen FC, maar staat nu in de belangstelling van TSV 1860 München, dat uitkomt op het tweede voetbalniveau van Duitsland.

1860 München staat momenteel onder leiding van Denis Bushuev, die eigenlijk de assistent-trainer van het tweede elftal is. Kosta Runjaic werd in november van dit jaar ontslagen na diverse slechte resultaten, sindsdien is de tweede club uit Beieren op zoek naar een geschikte vervanger. De laaggeklasseerde club uit Duitsland ziet volgens media in het land in Seedorf de ideale opvolger.

Mocht Seedorf inderdaad naar 1860 München verkassen, dan wacht de Nederlander een hels karwei. De club pakte in zeventien competitiewedstrijden slechts zestien punten en staat daarmee vlak boven de degradatiezone. Seedorf was in het verleden ook nog trainer van AC Milan, daar werd hij echter ook al snel na zijn aanstelling ontslagen. Ivica Olić is overigens de bekendste voetballer in dienst van 1860 München.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner