17.12.2016 11:25

Amateurs van HFC krijgen alsnog contracten

Jacob Noordmans (l.) is tijdens Jong FC Twente - Koninklijke HFC niet onder de indruk van de aanwezigheid van Brem Soumaoro (r.). (10-12-2016)
Jacob Noordmans (l.) is tijdens Jong FC Twente - Koninklijke HFC niet onder de indruk van de aanwezigheid van Brem Soumaoro (r.). (10-12-2016)

Koninklijke HFC, één van de eerste tegenstanders van de KNVB-plannen rondom de voetbalpiramide, is toch overstag gegaan en gaat spelers contracten aanbieden. Als team in de Tweede Divisie moet de club contractspelers hebben.

De regels zeggen dat een ploeg in de Tweede Divisie minimaal dertien spelers onder contract moet hebben staan, in het seizoen 2016/2017 volstaat acht nog. Koninklijke HFC was in de zomer van 2015 al kritisch op het plan, omdat zij zichzelf puur als amateurploeg zien en dus niet willen werken met betaling van spelers. Nu sancties dreigen voor Koninklijke HFC, is in een ledenvergadering besloten dat de contracten er alsnog komen. 

Voorzitter Gert-Jan Pruijn blijft echter kritisch in het Haarlems Dagblad. "We blijven het niet eens met de hele gang van zaken, maar we kunnen dat blijven roepen en onze poot stijf houden; uiteindelijk schieten we er niets mee op en riskeren we zelfs degradatie. Je moet er toch niet aan denken dat we op sportieve gronden gevrijwaard blijven van degradatie maar er door puntenaftrek toch uit vliegen."

"Die voetbalpiramide is een dramatisch idee, maar we hebben er nu eenmaal wel mee te maken. De vraag is wat willen wij als HFC? Kunnen wij dit economisch opbrengen en willen wij hier in meegaan? We zijn sowieso in een ander tijdperk terecht gekomen." De club gaat acht spelers een contract voorschotelen, waardoor het voor dit seizoen klaar is met de reglementen. Koninklijke HFC staat na zeventien duels slechts een punt boven de degradatiezone.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner