17.12.2016 16:39

SC Cambuur geniet na van bekerzege op Ajax

De technische staf van SC Cambuur viert de bekerzege tegen Ajax. Sipke Hulshoff (m.) wordt omhelsd. (15-12-2016)
De technische staf van SC Cambuur viert de bekerzege tegen Ajax. Sipke Hulshoff (m.) wordt omhelsd. (15-12-2016)

Bij SC Cambuur loopt iedereen nog altijd met een grote glimlach op het gezicht rond. De Leeuwarders knikkerden donderdag Ajax uit het bekertoernooi (2-1), maar moeten dit kalenderjaar nog eenmaal aan de bak in een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Onder interim-trainer Sipke Hulshoff werden slechts twee van de elf gespeelde wedstrijden verloren. Alle andere duels werden in winst omgezet. De oefenmeester geniet nog altijd na van het onverwachte bekersucces tegen Ajax. "Dit is once in a lifetime. Als je ziet wat er door ons gelopen is zegt dat wel iets over de energie die er in gestoken is. Wij zijn ook geschrokken van het percentage balbezit. Er is uitgerekend dat Ajax 72 procent balbezit had en wij 28", vertelt Hulshoff aan de Leeuwarder Courant.

Ook aanvoerder Erik Bakker was euforisch na de bekerzege tegen Ajax. "Het is te hopen dat we die negatieve anderhalf jaar nu achter ons hebben gelaten. Deze overwinning tegen Ajax is een beloning voor waar we de laatste maanden mee bezig zijn." SC Cambuur kende een dramatische competitiestart, die trainer Rob Maas al na een aantal maanden zijn ontslag opleverde. Onder interim-duo Hulshoff en Arne Slot zijn de sportieve prestaties aanzienlijk verbeterd.

"Een verklaring geven waarom het nu beter gaat is altijd lastig, maar ik denk dat deze trainers de juiste snaar raken", stelt Bakker. "We spelen met plezier en overtuiging. Basisprincipes zijn er in korte tijd ingeslepen. Het is niet moeilijk om ons weer voor RKC op te laden. Fysiologisch moet het ook kunnen." SC Cambuur staat momenteel op een negende plaats in de Jupiler League. Tegenstander RKC Waalwijk heeft slechts één puntje minder en is de nummer elf. De aftrap van het duel is om 14:30 uur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner