17.12.2016 20:09

Başakşehir alleen aan kop na verlies Beşiktaş

Medipol Başakşehir F.K, de koploper van de Turkse SüperLig, is zo goed als winterkampioen. De ploeg van trainer Abdullah Avcı won zaterdagmiddag zelf, met 1-0 van de nummer tien Trabzonspor.

Het doelpunt van Edin Višća in de 63 minuut bleek de enige treffer van de wedstrijd te zijn, waardoor de ploeg de koppositie verstevigd. Het is in Turkije bovendien het enige team dat nog ongeslagen is, daar het in de vijftien wedstrijden in de SüperLig tien overwinningen en vijf gelijke spelen behaalde. Başakşehir staat nu drie punten los van de naaste belager Beşiktaş.

Die club ging namelijk zaterdagavond met 2-1 onderuit op bezoek bij Kasımpaşa SK. Cenk Tosun zette Beşiktaş nog wel op een 0-1 voorsprong, maar de treffer van Tunay Torun en het eigen doelpunt van Gökhan Gönül betekende dat Kasımpaşa uiteindelijk de drie punten wist binnen te slepen. De kans is zeer aannemelijk dat Başakşehir de wintertitel binnensleept, daar de ploeg volgende week op bezoek gaat bij hekkensluiter Adanaspor. Beşiktaş ontvangt in hetzelfde weekend Gaziantepspor.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner