18.12.2016 17:15

OGC Nice steviger aan kop door goals Balotelli

OGC Nice heeft met nog één duel voor de winterstop op het programma nog steeds de koppositie in de Franse Ligue 1 in handen. De club uit de gelijknamige Zuid-Franse stad versloeg zondag Dijon, al kostte dat meer moeite dan verwacht. De gevierde man bij de thuisclub werd Mario Balotelli, die beide doelpunten voor zijn rekening nam: 2-1.

Voor rust zette de Italiaan zijn club op voorsprong door een strafschop te benutten. Júlio Tavares bracht de ploegen voor rust weer op gelijke hoogte, maar opnieuw Balotelli trof in de vijftigste minuut doel op aangeven van Arnaud Souquet.

Nice kwam door de winst op 43 punten uit achttien duels. AS Monaco volgt op vier punten, maar speelt zondagavond nog tegen Olympique Lyon. Nummer drie Paris Saint-Germain raakte verder achterop door een nederlaag, zaterdag al, bij Guingamp. De titelverdediger heeft 36 punten.