18.12.2016 21:57

Oud-PSV'er Alex (34) stopt met voetballen

Alex Rodrigo Dias da Costa, kortweg Alex, heeft op 34-jarige leeftijd besloten zijn actieve loopbaan per direct te beëindigen. De oud-speler van onder andere PSV kampt de laatste maanden met blessureleed en stopt met voetballen. Alex was al sinds afgelopen zomer clubloos.

Zijn contract bij AC Milan liep na het vorige seizoen af, maar de Braziliaan hoopte op een rentree op de velden. Dit komt er echter niet voor de mandekker, die in Europa tot een kleine vierhonderd wedstrijden kwam in zijn carrière. PSV pikte de robuuste verdediger in 2004 op bij Santos FC, alhoewel de deal die Alex naar Nederland haalde, bijzonder was. Juridisch gezien was PSV de werkgever van de Zuid-Amerikaan, maar de speler werd gekocht door Chelsea.

Alex leverde Santos ruim elf miljoen euro op, maar speelde zijn eerste drie seizoenen in de Eredivisie. Voor PSV kwam hij tot 84 Eredivisie-wedstrijden, waarna hij definitief de stap naar Engeland maakte. Daarvoor won hij drie titels met de Eindhovenaren. Na een kleine honderd duels in de Premier League verkaste Alex nog naar Paris Saint-Germain en AC Milan, de club waar hij uiteindelijk zijn laatste wedstrijd speelde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner