20.12.2016 13:45

TvdW: Doelpuntenmakers uit topper blinken uit

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

De wedstrijd van afgelopen weekend was ongetwijfeld de topper tussen Ajax en PSV. De nummer twee van de Eredivisie ontving in de eigen ArenA de nummer drie van de ranglijst. Uit dit duel zijn drie spelers opgenomen in het Team van de Week. Joël Veltman speelde een goede wedstrijd op de rechtsback positie bij Ajax en krijgt voor zijn optreden tegen PSV een 6.75. Ajax-aanvoerder Davy Klaassen opende op geweldige wijze de score, die later teniet werd gedaan door, hoe kan het ook anders, oud-Ajacied Siem de Jong. De Jong krijgt voor zijn invalbeurt een 7, Klaassen krijgt een 7.38.

Willem II verrast

Twee spelers van het Team van de Week zijn afkomstig uit de selectie van Willem II. De Tilburgers wisten vrijdagavond verrassend te winnen van het goed presterende sc Heerenveen. Heerenveen-coach Jurgen Streppel nam het op tegen zijn oude ploeg en daar beleefde de oefenmeester geen plezier aan. Willem II was te sterk voor de Friezen en won met 2-1.

Grote man bij Willem II was aanvaller Fran Sol. De Spanjaard die deze zomer neerstreek in Tilburg was met twee doelpunten van grote waarde. De aanvaller maakte zijn zesde en zevende treffer van het seizoen. Fran krijgt voor zijn optreden een 7.13 en dat is net iets lager dan zijn teamgenoot Anouar Kali, die ook een uitstekende wedstrijd speelde in Tilburg. Kali krijgt een 7.63 en is met dat cijfer één van de beste spelers van afgelopen speelronde.

El Ahmadi leidt de dans

Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi bewees zijn waarde voor Feyenoord maar eens te meer. De middenvelder speelde voor nu even zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord, want hij vertrekt volgende maand naar Afrika voor de Afrika Cup. Met een 7.38 is El Ahmadi de beste Feyenoorder en qua gemiddelde staat de Marokkaan eerste in de spelersranking, gebaseerd op alle wedstrijden van dit seizoen.

Een andere Feyenoorder, Steven Berghuis, speelde ook een prima wedstrijd tegen Vitesse. De vleugelaanvaller was verantwoordelijk voor twee doelpunten in de met 3-1 gewonnen wedstrijd. Berghuis is de beste aanvaller van afgelopen weekend en krijgt een 7.5 toegewezen. Sheraldo Becker is de andere aanvaller in het Team van de Week. In de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Sparta Rotterdam zorgde de aanvaller voor de enige treffer van de wedstrijd.

Tot slot zien we ook ADO-doelman Ernestas Šetkus terugkeren in het Team van de Week. Hij is met afstand de beste doelman van afgelopen speelronde. In de defensie zien we voor de rest doelpuntenmaker Khalid Karami van Excelsior, die met een treffer meehielp aan het gelijkspel van Excelsior tegen NEC. Karami krijgt net als AZ-verdediger Derrick Luckassen een 6.75.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner