20.12.2016 15:12

Van der Vaart negeert zijn Deense criticasters

Rafael van der Vaart maakte afgelopen zomer verrassend de overstap van Betis Sevilla naar FC Midtjylland. De 33-jarige middenvelder heeft nog niet iedereen in Denemarken weten te overtuigen. In de media wordt de routinier flink bekritiseerd.

De Deense voetbaljournalisten zijn niet te spreken over de prestaties van Van der Vaart bij FC Midtjylland. De middenvelder speelde tot op heden twaalf competitiewedstrijden in de Superliga. "Ik hoor en lees het allemaal niet. Weet je wat het is: tussen mijn laatste wedstrijd voor Sevilla en mijn eerste minuten voor Midtjylland liggen zeven maanden. Daar ondervind ik nog steeds de naweeën van", vertelt de routinier in gesprek met Voetbal International.

"Als ik na de winterstop de negentig minuten ga aantikken en gezond blijf, dan komt het, zeker weten." Aan motivatie ontbreekt het Van der Vaart in ieder geval niet. "Ik heb voor twee jaar getekend, de club heeft financieel de nek uitgestoken en ik wil hier graag wat neerzetten", aldus Van der Vaart.

FC Midtjylland staat momenteel op een derde plaats in de Deense Superliga. De achterstand op koploper FC Kopenhagen bedraagt liefst 21 punten. Ook de nummer twee, Brøndby IF, staat op een straatlengte afstand.  "Volgend seizoen ben ik er vanaf de eerste dag bij en gaan we gewoon kampioen worden. Daarvan ben ik overtuigd, ik ga hier nog knallen", besluit een vastberaden Van der Vaart.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner