21.12.2016 13:00

El Ahmadi sterspeler elftal eerste seizoenshelft

De meeste spelers in het Elftal van de eerste Seizoenshelft van Voetbal.com zijn afkomstig van Feyenoord. De Rotterdammers zijn met vijf spelers hofleverancier. Het elftal is samengesteld door de cijfers van Voetbal International, De Telegraaf, het Algemeen Dagblad en Voetbal.com te combineren.

Sterspeler
Karim El Ahmadi mag zichzelf de sterspeler van dit elftal noemen. De verdedigende middenvelder van Feyenoord kreeg de hoogste beoordeling na zeventien wedstrijden. De Marokkaans international is dit seizoen van grote waarde voor de koploper van de Eredivisie. El Ahmadi staat niet alleen verdedigend zijn mannetje, maar is ook vaker dan normaal betrokken bij doelpunten. De teller staat op zestien wedstrijden en vier doelpunten. Nog nooit scoorde hij zo vaak in één seizoen. Feyenoord zal de sterspeler in januari enkele duels moeten missen vanwege de Afrika Cup.

Beste ontwikkeling
De speler die dit seizoen bezig is aan een geweldige ontwikkeling, is linksback Ridgeciano Haps van AZ Alkmaar. De vleugelverdediger scoort dit seizoen met enige regelmaat een hoog cijfer. Daarmee heeft hij een plek in dit elftal afgedwongen. De opkomende linksback is een ware plaag voor zijn tegenstander. Hij laat zich niet alleen aanvallend zien, maar staat ook verdedigend zijn mannetje. Daarmee is hij misschien wel de meest complete linksback van Nederland. Het blijft voor hem echter wachten op een oproep van bondscoach Danny Blind voor het Nederlands elftal.

Transfer in aantocht
Voor één speler in dit elftal is de kans groot dat hij in januari de overstap maakt naar een andere club. Sam Larsson speelt op dit moment zijn wedstrijden voor sc Heerenveen, maar is het niveau van de Friezen ontgroeid. Larsson voelt zich klaar voor een nieuw avontuur. PSV, Ajax en Feyenoord zullen de enige opties in Nederland zijn, waarbij de Eindhovenaren het meest aan Larsson worden gelinkt. De vleugelaanvaller ziet zelf een overstap naar de Duitse competitie zitten. Voor de Eredivisie is het te hopen dat een Nederlandse club zijn slag slaat.

>>Bekijk hier de volledige spelersranking

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner