21.12.2016 16:15

Jansen nieuwe hoofd jeugdopleiding bij PSV

Jong PSV-trainer Pascal Jansen geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel RKC Waalwijk - Jong PSV (30-09-2016).
Jong PSV-trainer Pascal Jansen geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel RKC Waalwijk - Jong PSV (30-09-2016).

Pascal Jansen is vanaf 1 juli 2017 de nieuwe hoofd jeugdopleiding bij PSV. De huidige trainer van Jong PSV is bij de Eindhovenaren de opvolger van Art Langeler, die aangaf weer als trainer aan de slag te willen gaan.

"Nadat Art besloot te stoppen zijn we direct gaan kijken naar zijn opvolging", aldus Marcel Brands, technisch manager van PSV, op de clubsite van de Eindhovenaren. "Voor ons was al snel duidelijk dat Pascal dé kandidaat voor ons was. Hij is de enige met wie we hebben gesproken. Pascal heeft ervaring met de functie bij andere clubs en past helemaal binnen de visie die we hebben met PSV. Bij die van de directie maar ook bij die van Phillip (Cocu, red.). Pascal en Phillip hebben lang met elkaar gesproken en dat gesprek verliep naar beider tevredenheid."

"Art heeft de afgelopen jaren fantastisch werk geleverd", vertelt Jansen. "Ik heb me aan zijn lijn gecommitteerd en streef met PSV dezelfde koers na. Mijn doel is om de jeugdopleiding nog verder te professionaliseren. Hier en daar zal ik wat zaken aanscherpen, maar de manier waarop we al jaren werkzaam zijn, blijft hetzelfde. Het is een ontzettend mooie job. Toen PSV mij benaderde of ik voor de vacature openstond, heb ik mezelf wat bedenktijd gegund. Ik kwam al snel tot de conclusie dat ik dit wilde doen. Zo zijn we de gesprekken aangegaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner