21.12.2016 16:37

Bijen blijft tot medio 2020 bij FC Twente

Peet Bijen zoekt opties tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - FC Twente (26-11-2016).
Peet Bijen zoekt opties tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - FC Twente (26-11-2016).

Peet Bijen heeft woensdag zijn handtekening onder een nieuw contract bij FC Twente gezet. De 21-jarige verdediger had een aflopende verbintenis, maar blijft nu minimaal tot de zomer van 2020 aan FC Twente verbonden.

"Het nieuwe contract geeft een goed gevoel en vertrouwen", aldus Bijen op de clubsite van de Tukkers. "Het is mooi om te zien dat de prestaties van het elftal en mijn eigen prestaties dit jaar samengaan. Vorig jaar heb ik aan het niveau mogen ruiken en dat was voor mij een goede ervaring. Het werd een seizoen met vallen en opstaan. Deze zomer hebben we met het team een frisse start gemaakt en zo voel ik dat persoonlijk ook. Wanneer je als elfjarige speler uit Hengelo naar FC Twente komt, hoop je uiteindelijk het eerste elftal te halen. Dan is het ongelooflijk mooi als dat lukt en je ook van waarde kan zijn voor de ploeg."

Ook FC Twente-directeur Jan van Halst is blij met de ontwikkeling van Bijen. "Peet heeft zich als jeugdspeler vanuit de voetbalacademie op krachtige wijze in het eerste elftal gespeeld. Hij heeft zich het afgelopen jaar, in een moeilijke periode voor het team, ontwikkeld tot een volwassen speler. Het zegt al genoeg dat hij dit seizoen nog geen minuut heeft gemist. We zijn blij dat we hem voor langere tijd hebben weten te binden, ook omdat we denken dat er bij Peet absoluut nog rek inzit", aldus Van Halst.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner