21.12.2016 22:31

Vormer twee keer trefzeker voor Club Brugge

Ruud Vormer heeft woensdag zijn waarde voor Club Brugge bewezen. De Nederlandse middenvelder maakte in de uitwedstrijd tegen Eupen (4-1-winst) twee doelpunten en zorgde er zo mede voor dat zijn club de koppositie in de Belgische voetbalcompetitie met succes verdedigde. Zulte Waregem won in eigen stadion met 1-0 van Racing Genk, en blijft tweede met één punt achterstand op Brugge.

Mamadou Sylla bracht Eupen in de elfde minuut eerst wel op voorsprong. Vormer zorgde nog binnen het kwartier, met een mooi afstandsschot, voor de gelijkmaker. Door een eigen doelpunt van Siebe Blondelle en een van richting veranderd schot van Vormer, was het bij rust 1-3. Na de pauze scoorde alleen Jose Izquierdo nog. Net als Vormer hadden oud-Ajacieden Ricardo van Rhijn en Stefano Denswil een basisplek bij Brugge.

Souahilo Meite zorgde bij Zulte Waregem tegen Genk na 26 minuten spelen voor het enige doelpunt.

Club Brugge heeft na twintig wedstrijden 40 punten, Zulte Waregem staat op 39.