22.12.2016 00:28

Barcelona herstelt zich met zevenklapper

FC Barcelona heeft zich woensdag in de returnwedstrijd in de zestiende finales van de Copa del Rey hersteld van de eerdere blamage tegen Hércules CF (1-1). In Nou Camp speelde Barça de laatste wedstrijd van 2016 en maakte er een zevenklapper van: 7-0. De ploeg gaat verder in de achtste finales van het Spaans bekertoernooi.

Bij Barcelona kreeg Jasper Cillessen opnieuw een kans tussen de palen. De Nederlandse doelman kreeg niet veel te doen. De meeste actie speelde zich voornamelijk aan de andere kant van het veld af, al duurde het tot de 37e minuut voordat dat tot uitdrukking kwam op het scorebord. De Fransman Lucas Digne tekende voor de 1-0 en nog vlak voor rust maakte Ivan Rakitic er 2-0 van. Na de pauze besliste Rafinha de wedstrijd definitief met de 3-0. Vervolgens kreeg de Turkse aanvaller Arda Turan alle ruimte. Hij zorgde voor het vierde, zesde en zevende doelpunt. Paco Alcácer maakte tussendoor nog de 5-0.