22.12.2016 09:17

Leipzig pakt verlies: "Geen schijn van kans"

RasenBallsport Leipzig heeft woensdagavond zijn meerdere moeten erkennen in FC Bayern München. Heel Duitsland keek uit naar de clash tussen de nummers één en twee van de Bundesliga, maar de landskampioen was dominant in eigen huis.

RB Leipzig stond tijdens de rust al met 3-0 achter. Na dertig minuten kreeg Emil Forsberg tevens rood van scheidsrechter Felix Zwayer. Bayern München kreeg tijdens de tweede helft genoeg mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar het bleef 3-0 in Zuid-Duitsland. "Bayern is een geweldige ploeg, een team dat vanaf het eerste fluitsignaal heeft laten zien wat het wilde", zei RB Leipzig-trainer Ralph Hasenhüttl tijdens de persconferentie na afloop van het competitieduel met Bayern München. 

"In die eerste helft hadden we geen schijn van kans", vervolgt de oefenmeester zijn verhaal. "Zelfs als we toen op ons best waren geweest, was het heel moeilijk geworden. We hebben bovendien niet verdedigd als team, iets wat we normaal wel kunnen. Dit is een wijze les voor ons."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner