22.12.2016 10:30

Gouden Schoen lonkt voor Vormer in België

Ruud Vormer viert één van zijn twee treffers tijdens het competitieduel AS Eupen - Club Brugge (21-12-2016).
Ruud Vormer viert één van zijn twee treffers tijdens het competitieduel AS Eupen - Club Brugge (21-12-2016).

Ruud Vormer heeft tijdens het kalenderjaar 2016 een uitstekende indruk achtergelaten in België. Als het aan oud-PSV'er Timmy Simons en voormalig FC Twente-trainer Michel Preud'homme ligt, dan wint Vormer de Gouden Schoen.

Woensdagavond was Vormer weer belangrijk door twee keer te scoren tijdens het competitieduel met AS Eupen (4-1 winst). "Het zou leuk zijn als de Gouden Schoen naar Brugge zou komen", aldus Simons op de clubsite van Club Brugge. "We hebben meerdere spelers in het team die kans maken na het jaar dat we achter de rug hebben. Lior Refaelov, José Izquierdo en Ruud natuurlijk. Ruud zet zichzelf opnieuw in de kijker met twee doelpunten, maar hij speelt al het hele jaar op een constant hoog niveau. Hij speelt al zo sinds januari, met uitschieters in de play-offs. Naar het einde van het jaar toe valt dat natuurlijk nog wat meer op, zeker als de doelpunten dan vlot komen."

"Het was formidabel om hier zoveel fans te zien", doelt Preud'homme op de wedstrijd in Eupen. "Ze waren een grote steun voor ons. Ik hoorde hen 'Vormer Gouden Schoen' zingen. Hij zou in elk geval een verdiende winnaar zijn, net zoals Izquierdo. Ik moet nog eens nadenken wie ik bovenaan ga zetten als ik mijn stemformulier krijg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner