22.12.2016 20:55

Luijckx voelt zich op zijn plek in Denemarken

Roda speler Kees Luijckx verlaat het veld na het 3-0 verlies. (12-04-2014)
Roda speler Kees Luijckx verlaat het veld na het 3-0 verlies. (12-04-2014)

Kees Luijckx heeft het uitstekend naar zijn zin in Denemarken. De middenvelder van SønderjyskE verlengde onlangs zijn contract tot 2018 en voelt zich op zijn plek in de Superliga. Eerder speelde Luijckx voor clubs in Griekenland en Hongarije, maar daar kijkt hij niet positief op terug.

De dertigjarige Luijckx speelt sinds de zomer van 2015 in het shirt van SønderjyskE, de huidige nummer zes van de Superliga. "Het Deense voetbal is met dat in de Nederlandse competitie te vergelijken, maar je hebt hier minder creatieve spelers. Ook is het fysieker. Als centrale verdediger sta ik hier vaak tegen spitsen van 1.90. Hierdoor moet je echt fel de duels ingaan", vertelt Luijckx aan het Noordhollands Dagblad.

De sfeer bij de Deense subtopper bevalt hem goed. "Het is hier een beetje zoals bij het AZ uit het begin van mijn carrière", aldus Luijckx. "Met jongens als Henk Timmer, Tim de Cler, Barry Opdam en Danny Landzaat. Ik kwam toen net voor het eerst kijken bij de selectie." De verdediger speelde in Nederland onder meer voor NAC Breda en Roda JC, maar maakte in de zomer van 2014 de overstap naar het Griekse Niki Volou FC.

Het avontuur in Griekenland eindigde in een drama. "Het leven in de zon beviel goed, maar het was het klassieke verhaal van een voorzitter die opstapte waarna er geen salarissen meer werden betaald", vertelt Luijckx, die na het faillissement van de club de overstap maakte naar het Hongaarse Videoton FC. "Ik woonde daar in Boedapest. Als mens was het zeker een mooie ervaring, maar als voetballer is het een mislukt avontuur geweest."

Luijckx speelde slechts acht wedstrijden in dienst van Videoton en kwam na een half jaar bij SønderjyskE terecht. Van die keuze heeft de verdediger momenteel geen spijt. Een terugkeer naar de Eredivisie is voorlopig dan ook niet aan de orde. "Je weet nooit wat er gebeurt, maar ik heb het hier naar mijn zin. Ik heb het gevoel dat ik weer de oude ben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner