23.12.2016 11:50

Derde tegenslag in een jaar tijd voor Butland

Het jaar 2016 mag oprecht een rampjaar worden genoemd door Jack Butland. De goalie brak in maart zijn enkel tijdens een interland met Engeland, ruim een half jaar later is een rentree nog steeds niet in zicht voor de doelman.

Op 26 maart sloeg het noodlot toe voor Butland, die in de oefeninterland tegen Duitsland vlak voor rust uitviel met een enkelbreuk. In september, een half jaar na het oplopen van zijn blessure, besloten Butland en de medische staf van Stoke City om tot een operatie over te gaan, om de goalie honderd procent fit te laten terugkeren op de velden.

Weer enkele maanden later moet Butland echter een tweede operatie ondergaan. Stoke City hoopt met een tweede ingreep in een paar maanden tijd de problemen definitief op te lossen, maar dit betekent dat Butland de komende drie maanden moet werken aan een nieuwe revalidatie. 

Butland was vorig seizoen de eerste keeper van Stoke City in de Premier League, zijn prestaties in Engeland leverden hem een plek bij het nationale elftal van zijn land op. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner