23.12.2016 20:31

VVV-Venlo profiteert flink bij transfer Musa

Bijna vier jaar nadat VVV-Venlo Ahmed Musa verkocht aan het Russische CSKA Moskou, hebben de Limburgers wederom een leuk bedrag kunnen ontvangen vanwege de Nigeriaan. Musa verkaste afgelopen zomer naar Leicester City.

In de winterstop van het seizoen 2011/2012 legde CSKA Moskou vijf miljoen euro neer voor de aanvaller, die op dat moment 42 wedstrijden voor VVV-Venlo speelde. Tijdens de transferonderhandelingen wist de club een doorverkooppercentage af te dwingen, dat legt de club nu geen windeieren. De Russische formatie uit de hoofdstad verkocht Musa afgelopen zomer voor een kleine twintig miljoen euro aan regerend landskampioen Leicester City, VVV-Venlo pakt anderhalf miljoen euro mee.

Voorzitter Hai Berden bevestigde dit vrijdagavond. Het bedrag kan zelfs nog oplopen, als Musa goed presteert in de Premier League. Momenteel staat de Afrikaanse aanvaller op twee doelpunten in de Premier League, hij speelde in totaal negentien duels voor zijn nieuwe werkgever. VVV-Venlo kan het geld van de oud-speler van de club goed gebruiken, de Limburgers hebben vaak moeite om de begroting sluitend te krijgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner