23.12.2016 20:45

Sporting CP moet Doyen miljoenen betalen

De hoge raad in Zwitserland heeft Doyen Sports Group in het gelijk gesteld in de rechtszaak tegen Sporting CP. Het heeft alles te maken met de transfer van Marcos Rojo naar Manchester United. Sporting moet Doyen nu twaalf miljoen euro betalen.

Via een ingewikkelde constructie ontving Doyen een groot deel van de transferrechten van Rojo, waardoor de investeringsmaatschappij recht had op een deel van de transferomzet van Rojo. De Argentijn maakte in 2014 de overstap naar de Premier League voor een bedrag van twintig miljoen euro, maar Sporting wilde geen bedrag afstaan aan Doyen, de Portugezen vonden dat de groep contractbreuk pleegde.

Volgens De Telegraaf wil de Zwitserse Hoge Raad niet mee in dat verhaal en moet er betaald worden. Doyen is in Nederland vooral bekend vanwege de affiniteit met FC Twente. Eind 2015 lekte een geheime samenwerking tussen de investeringsmaatschappij en de Eredivisionist uit, waaruit bleek dat Doyen invloed had op het transferbeleid van FC Twente. Hierop werden de Tukkers gestraft.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner