27.12.2016 09:31

Loovens in extase: "Dit is mijn moment"

Glenn Loovens kan juichen tijdens het competitieduel Newcastle United - Sheffield Wednesday (26-12-2016).
Glenn Loovens kan juichen tijdens het competitieduel Newcastle United - Sheffield Wednesday (26-12-2016).

Glenn Loovens kan voorlopig niet meer stuk bij de fans van Sheffield Wednesday. De Nederlandse verdediger bezorgde zijn ploeg maandagavond een overwinning op koploper Newcastle United (0-1).

"Het is lang geleden dat ik heb gescoord, maar het was het wachten waard", vertelt de Doetinchemmer op de clubsite van Sheffield Wednesday. "Hun keeper pakte een bal van Tom Lees. Nando kopte de bal terug, waarna ik kon inkoppen." Dankzij de overwinning op Newcastle United staat Sheffield Wednesday nu met veertig punten op de zesde plaats in de Championship (tweede niveau). 

"Ik dacht: 'dit is mijn moment.' Ik was niet helemaal zeker van mijn zaak, want normaal gesproken scoor ik niet al te vaak. We hebben het geweldig gedaan. Newcastle-uit is een ontzettend lastig duel. Het is extra speciaal dat we de koploper verslaan. Ik heb onze supporters gefeliciteerd. Ze gaan met een glimlach op hun gezicht naar huis."

Dinsdagmiddag kan Brighton & Hove Albion de koppositie van Newcastle United overnemen als het weet te winnen van Queens Park Rangers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner