27.12.2016 10:16

Overbodige Ebecilio mag vertrekken bij Twente

Kyle Ebecilio is bezig aan de warming-up voorafgaand aan het competitieduel NEC Nijmegen - FC Twente (26-11-2016).
Kyle Ebecilio is bezig aan de warming-up voorafgaand aan het competitieduel NEC Nijmegen - FC Twente (26-11-2016).

FC Twente hoopt in januari afscheid te nemen van Kyle Ebecilio. De middenvelder drukt op de begroting en de club uit Enschede ziet dan ook graag dat Ebecilio tijdens de aanstaande transferperiode vertrekt.

Ebecilio kreeg dit seizoen - mede door een zeldzame spier- en zenuwaandoening - nog geen speeltijd van FC Twente-trainer René Hake. Ook tijdens de tweede seizoenshelft is de kans op speeltijd voor Ebecilio klein, waardoor de middenvelder niet met FC Twente zal afreizen naar het trainingskamp in Spanje. Ebecilio traint in januari mee met Jong FC Twente en mocht de Rotterdammer niet vertrekken, dan is de kans groot dat Ebecilio bij Jong FC Twente blijft trainen.

"Het is Kyle niet gelukt de aansluiting te vinden", aldus technisch directeur Jan van Halst tegenover het Algemeen Dagblad. Ebecilio vertrok in de zomer van 2013 van Arsenal naar FC Twente. Tussen 2013 en 2015 kreeg Ebecilio regelmatig speeltijd bij FC Twente, maar tijdens het seizoen 2015/2016 werd de middenvelder in eerste instantie op huurbasis overgedaan aan Nottingham Forest. In Engeland kwam Ebecilio niet uit de verf, waardoor hij tijdens de tweede seizoenshelft uitkwam voor ADO Den Haag.

Ebecilio heeft in Enschede een aflopende verbintenis.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner