28.12.2016 15:17

ADO raakt Kanon kwijt aan de Afrika Cup

Wilfried Kanon heeft de bal tijdens het competitieduel ADO Den Haag - Sparta Rotterdam (18-12-2016).
Wilfried Kanon heeft de bal tijdens het competitieduel ADO Den Haag - Sparta Rotterdam (18-12-2016).

ADO Den Haag moet het na de winterstop hoogstwaarschijnlijk doen zonder Wilfried Kanon. De verdediger is door Michel Dussuyer, bondscoach van Ivoorkust, opgenomen in zijn 24-koppige voorselectie. 

Kanon moet door zijn aanwezigheid op de Afrika Cup in Gabon de competitiewedstrijden tegen sc Heerenveen (uit, 14 januari) en PEC Zwolle (thuis, 21 januari) in ieder geval aan zich voorbij laten gaan. Ivoorkust is ingedeeld in Groep C en speelt tegen Togo (16 januari), Congo DR (20 januari) en Marokko (24 januari). De finale van de Afrika Cup is op 5 februari, waardoor de verdediger van ADO Den Haag mogelijk meer wedstrijden moet missen.

Naast Kanon heeft de Franse bondscoach van Ivoorkust ook een plek voor onder meer Salomon Kalou (Hertha BSC), Eric Bailly (Manchester United), Serge Aurier (Paris Saint-Germain) en Wilfried Bony (Stoke City) in zijn voorselectie. Wilfried Zaha, die onlangs zijn voetbalnationaliteit heeft aangepast van Engeland naar Ivoorkust, is eveneens opgenomen in de voorselectie van Ivoorkust.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner