29.12.2016 09:00

Carlos Tévez vervolgt loopbaan in China

Carlos Tévez vertrekt definitief naar China. Shanghai Greenland heeft de komst van de 32-jarige Argentijnse aanvaller via de officiële kanalen bekendgemaakt. Hij is na Oscar de tweede speler van naam die in januari naar China verkast.

Tévez, die in de zomer van 2015 koos voor een terugkeer naar zijn vaderland, gaat Boca Juniors opnieuw verlaten. De Argentijn heeft bij Shanghai Greenland een contract voor twee seizoenen getekend, waardoor hij tot het einde van het kalenderjaar 2018 onder contract staat bij de Chinese club. Afgelopen seizoen had Shanghai Greenland de beschikking over onder meer Demba Ba, Obafemi Martins en Fredy Guarín. Gustavo Poyet is aankomend seizoen de trainer van Shanghai Greenland.

De aanvaller gaat in China flink cashen, want naar verluidt krijgt Tévez in China 753 duizend dollar (ongeveer 720 duizend euro) per week. Mocht dat bedrag kloppen, dan is hij de best betaalde voetballer ter wereld. Tévez moet overigens nog even wachten op zijn debuut, want de competitie in China begint in maart en loopt tot eind oktober.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner