29.12.2016 14:52

Oud-Ajacied Poulsen zet punt achter loopbaan

Christian Poulsen bedankt de supporters van FC Kopenhagen na de wedstrijd tegen Randers FC. (19-10-2014)
Christian Poulsen bedankt de supporters van FC Kopenhagen na de wedstrijd tegen Randers FC. (19-10-2014)

Christian Poulsen zal niet meer te bewonderen zijn als professioneel voetballer. De voormalig middenvelder van Ajax heeft een punt gezet achter zijn loopbaan. Poulsen besloot niet te veel aandacht te geven aan zijn beslissing.

"Ja, hij is gestopt", zijn de bevestigende woorden van zijn zaakwaarnemer tegenover Ekstra Bladet. Poulsen vertrok in de zomer van 2015 bij FC Kopenhagen en zat sindsdien zonder werkgever. Zijn afscheid is nooit officieel naar buiten gebracht. "Dit is gewoon hoe het gelopen is. De aanbiedingen die kwamen waren niet zo goed dat ze hem hebben kunnen verleiden."

Vanuit China, de Verenigde Staten en India was er interesse. "Ja, maar niets wat Christian iets leek. Als hij het anders had gewild, dan had hij dat wel gekregen, maar dit past bij het karakter en de persoonlijkheid van Christian. Het is vreemd, want op het veld was hij een krijger. Maar buiten het veld is hij de meest rustige en bescheiden persoon die je je kunt voorstellen."

"Het bevalt hem goed dat hij het voetbal via de achterdeur heeft verlaten", aldus de belangenbehartiger. Poulsen speelde in het verleden onder meer voor Kopenhagen, Evian, Liverpool, Juventus, Sevilla en Schalke 04.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner