29.12.2016 19:50

FC Utrecht laat supporters van Ajax weer toe

Joël Veltman (r.) houdt Sébastien Haller nauwlettend in de gaten tijdens de competitiewedstrijd Ajax - FC Utrecht. (17-04-2016)
Joël Veltman (r.) houdt Sébastien Haller nauwlettend in de gaten tijdens de competitiewedstrijd Ajax - FC Utrecht. (17-04-2016)

Supporters van Ajax zijn bij de komende ontmoeting met FC Utrecht weer welkom in de Galgenwaard. Vorig seizoen was het uitvak in Utrecht nog leeg, maar daar komt in 2017 verandering in.

Volgens Het Parool is FC Utrecht akkoord gegaan om tijdens de komende editie van FC Utrecht - Ajax zo'n achthonderd Ajax-supporters te ontvangen in het stadion, het uitvak heeft een totale capaciteit van twaalfhonderd. Volgens de geruchten wilde FC Utrecht eerder niet verder gaan dan vijfhonderd uitfans, maar via de burgemeester van Amsterdam en de politie zijn daar driehonderd extra kaarten bijgekomen.

FC Utrecht - Ajax staat in speelronde negentien op het programma, op 22 januari. Vorig seizoen zaten er gaan Ajax-fans in de Galgenwaard, aangezien supporters van de harde kern over het hele stadion verspreid werden, nadat de KNVB FC Utrecht strafte voor spreekkoren tijdens een eerdere editie van FC Utrecht - Ajax.

Omdat het toezicht op de harde kern minder was, achtte de burgemeester van Utrecht het niet verstandig om Ajax-fans toe te laten tot de wedstrijd, waardoor Ajax gestraft werd voor het wangedrag van FC Utrecht-supporters.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner