29.12.2016 22:09

'Weigl heeft de topclubs voor het uitzoeken'

De carrière van Julian Weigl zit flink in de lift. De middenvelder van Borussia Dortmund staat naar verluidt in de belangstelling van zowel FC Barcelona als Manchester City. Weigl wordt vergeleken met Busquets.

De 21-jarige controlerende middenvelder komt uit de jeugdopleiding van TSV 1860 München, maar staat sinds vorig seizoen onder contract bij Borussia Dortmund. Daar doet Weigl het meer dan goed, wat hem recent een nieuw contract opleverde. Borussia Dortmund handelde slim, want voordat de interesse concreet werd, legde de Duitse club hem vast tot medio 2021.

Hierdoor moeten FC Barcelona en Manchester City diep in de buidel tasten om Weigl over te nemen. Volgens het Spaanse AS hebben beide clubs de Duitser al intensief gescout en volgt in de winterstop mogelijk een eerste overnamebod. Weigl speelde nog geen vijftig duels in de Bundesliga en komt net over de twintig Europese duels heen, maar wordt wel een grote toekomst voorspeld.

De middenvelder speelde wel al vier interlands voor het nationale elftal van Duitsland. De marktwaarde van Weigl wordt op een kleine twintig miljoen euro geschat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner