30.12.2016 09:24

Van den Berg: "Voor de fans een cultuurschok"

Joey van den Berg uit zijn frustratie tijdens de wedstrijd van Reading bij Newcastle United. (17-08-2016)
Joey van den Berg uit zijn frustratie tijdens de wedstrijd van Reading bij Newcastle United. (17-08-2016)

Joey van den Berg voelt zich uitstekend op zijn plek als speler van Reading. De dertigjarige middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap van sc Heerenveen naar de Championship. Van den Berg heeft voor het eerst sinds lange tijd geen winterstop.

"Met kerst en oud en nieuw heb ik niet zoveel. Ik ben meer een Sinterklaasman eigenlijk. Mijn vrouw en twee kinderen waren met de kerstdagen in Nederland. Op zich jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar ik vind het mooi om hier wedstrijden te spelen. Het is ook goed voor mijn vetpercentage om lekker door te gaan", vertelt hij lachend aan de Leeuwarder Courant.

Cultuurschok
Van den Berg staat bij Reading onder leiding van trainer Jaap Stam, die afgelopen zomer meerdere aankopen deed. Dat levert de club op dit moment een derde plek op. "Stam is als trainer gehaald om Reading een ander soort voetbal te laten spelen: verzorgd, met een opbouw van achteruit. Het is totaal anders dan wat veel andere Engelse ploegen doen."

"Ik geloof wel dat het voor de fans een cultuurschok was, maar ze zijn er nu aan gewend. We hebben een leergierige groep. Stam, een heel goede trainer, ziet in mij een speler die zijn opvatting over voetbal mede moet vormgeven. Ik speel hier vooral als controlerende middenvelder."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner