30.12.2016 21:45

Conte overduidelijk: "Courtois blijft bij ons"

Geïnteresseerde clubs hoeven deze winter niet aan te kloppen bij Chelsea voor de handtekening van Thibaut Courtois. Antonio Conte maakte op de persconferentie voor de competitiewedstrijd tegen Stoke City duidelijk dat de Belgische goalie niet verkast.

Naar verluidt jaagt Real Madrid op Courtois, vorig seizoen greep de Koninklijke net naast De Gea van Manchester United. "Het is niet belangrijk om de situatie rondom Thibaut te verduidelijken, hij blijft bij ons en dat is het belangrijkste om te melden", is de Italiaan meer dan helder. "Al het andere nieuws is pure speculatie."

"Voor mij is hij een goede, zo niet de beste keeper in de wereld. Hij werkt altijd hard en is gewoon een geweldige doelman. Ook dit seizoen speelt hij weer geweldig, en je kunt zien dat hij niet alleen goed met zijn handen is, maar zijn voetenwerk wordt ook beter."

Chelsea nam Courtois in 2011 over van KRC Genk voor een bedrag van negen miljoen euro. De twee seizoenen daarna werd hij verhuurd aan Atlético Madrid, waar hij uitgroeide tot eerste keeper. De 24-jarige sluitpost kan dit seizoen zijn driehonderdste officiële wedstrijd keepen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner