30.12.2016 22:10

'Sevilla kondigt verwacht vertrek N'Zonzi aan'

Sevilla gaat uit van het feit dat de ploeg het na de winterstop moet doen zonder sterkhouder Steven N'Zonzi. Volgens geruchten heeft de Spaanse club bevestigt dat Manchester City de nieuwe werkgever wordt van de Franse middenvelder. Hiermee zou N'Zonzi terugkeren naar de Premier League. Record Sport Online kreeg van Sevilla te horen dat de transfer aanstaande is.

De 28-jarige krachtpatser werd door Blackburn Rovers opgepikt in Frankrijk, daarna speelde N'Zonzi nog enkele seizoenen voor Stoke City. De Fransman kwam tot net geen tweehonderd wedstrijden in de Premier League, voordat Sevilla in 2015 toesloeg. N'Zonzi groeide direct uit tot basisspeler in Spanje, vorig seizoen maakte hij de hele finale van de Europa League mee, die Sevilla uiteindelijk winnend afsloot.

N'Zonzi heeft naar verluidt een clausule in zijn contract staan met een waarde van een kleine dertig miljoen euro, die Manchester City in de winterstop al wil activeren. De Engelse grootmacht nam afgelopen zomer al İlkay Gündoğan over van Borussia Dortmund, maar de Duitse middenvelder beschadigde zijn kruisband en staat na een operatie voor een maandenlange revalidatie. Manchester City staat momenteel derde in Engeland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner