31.12.2016 10:10

Dijkhuizen: "Het blijft moeilijk te accepteren"

NAC Breda-trainer Marinus Dijkhuizen kijkt toe tijdens de wedstrijd tegen Jong Ajax. (04-11-2016)
NAC Breda-trainer Marinus Dijkhuizen kijkt toe tijdens de wedstrijd tegen Jong Ajax. (04-11-2016)

Marinus Dijkhuizen kan het nog steeds moeilijk verkroppen hoe hij is ontslagen bij NAC Breda. De trainer kreeg te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd werd, daarna is besloten om de samenwerking maar per direct te beëindigen.

Het ontslag volgde na een winstpartij van NAC Breda, terwijl de club daarvoor hard onderuit ging tegen FC Eindhoven. "Dat moment blijft moeilijk te accepteren. Als ze me na die wedstrijd tegen FC Eindhoven mijn ontslag hadden gegeven, had ik er een ander gevoel aan over gehouden. Nu had ik het idee dat we het daarna weer aardig hadden opgepakt. Ik had er weer het volste vertrouwen in dat we richting de top vijf gingen", stelt Dijkhuizen in gesprek met BN DeStem.

De trainer denkt dat NAC Breda beter over de doelstellingen van het seizoen moet nadenken. "Bij een club als NAC is het kennelijk lastig om de verwachtingen naar beneden toe bij te stellen. En dat hadden ze wel moeten doen. Daarin zit hem het probleem van dit seizoen. We kwamen met twee miljoen aan doorlopende contracten uit het vorige seizoen. Dat moest terug naar anderhalf miljoen. Hoe denk je dat te doen? De club had in die fase veel harder moeten roepen hoe het zat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner