02.01.2017 09:33

Manu: "Ik ben altijd keihard blijven trainen"

Elvis Manu maakt speelminuten tijdens het competitieduel Huddersfield Town - Wolverhampton Wanders (20-02-2016).
Elvis Manu maakt speelminuten tijdens het competitieduel Huddersfield Town - Wolverhampton Wanders (20-02-2016).

Elvis Manu voelt zich niet de speler die in zijn eentje Go Ahead Eagles gaat behoeden voor degradatie uit de Eredivisie. De aanvaller komt voor een half seizoen op huurbasis over van Brighton & Hove Albion. In Nederland wil de oud-Feyenoorder weer aan spelen toekomen.

"Het leven in Engeland is fantastisch, net als de beleving in de stadions. Maar daar kun je niet bepaald van genieten als het belangrijkste aspect achterwege blijft: voetbal. De situatie bij Brighton was uitzichtloos, ik zat bijna alleen maar op de bank. Hoewel ik amper in actie ben gekomen, ben ik altijd keihard blijven trainen. Veel mensen onderschatten het niveau in de Championship. Maar als de club in de Eredivisie zou uitkomen, zou Brighton vermoedelijk bovenaan staan", vertelt Manu aan het Algemeen Dagblad.

De 23-jarige voorhoedespeler moet onder meer de doelpuntenproductie van Go Ahead gaan opschroeven. "Ik zou mezelf niet als de verlosser willen bestempelen, maar ik ben natuurlijk gehaald om doelpunten te maken. Dat verlang ik ook van mezelf. Ik weet dat er druk op je ligt wanneer je wordt gehaald bij een ploeg die onderaan staat, maar daar ga ik onbevangen mee om. Met mijn dreiging en fysieke kracht kan ik zeker wat toevoegen. Als we ons handhaven en ik daar mijn steentje aan heb bijgedragen, is het halfjaar geslaagd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner