03.01.2017 09:31

NAC stuurt Fransman terug naar Manchester

David Faupala (l.) probeert Delano van Crooy (r.) te verschalken tijdens het bekerduel NAC Breda - VVV-Venlo (20-09-2016).
David Faupala (l.) probeert Delano van Crooy (r.) te verschalken tijdens het bekerduel NAC Breda - VVV-Venlo (20-09-2016).

NAC Breda heeft per direct afscheid genomen van David Faupala. De Fransman wist niet te overtuigen in Breda, waardoor de club uit de Jupiler League heeft besloten om een voortijdig einde te maken aan de samenwerking met Faupala.

De spits werd door NAC gehuurd tot het einde van het seizoen, maar de Fransman verloor de concurrentiestrijd met de Belg Cyriel Dessers. Marinus Dijkhuizen, die onlangs moest vertrekken en werd vervangen door Stijn Vreven, deed tijdens de eerste seizoenshelft amper een beroep op de negentienjarige aanvaller. Faupala kwam tot drie competitiewedstrijden, waarin hij één keer wist te scoren. Ook kwam hij tijdens één bekerduel in actie namens NAC.

Faupala, die in de zomer van 2015 door Manchester City werd opgepikt uit de jeugdopleiding van RC Lens, heeft bij The Citizens nog een contract tot medio 2018. Het is vooralsnog onduidelijk of Faupala het seizoen afmaakt bij Manchester City U23 of dat de Fransman opnieuw op huurbasis zal vertrekken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner