04.01.2017 13:46

Middlesbrough haalt international van Benin

Rudy Gestede gaat er met de bal vandoor tijdens het competitieduel Aston Villa - Newcastle United (24-09-2016).
Rudy Gestede gaat er met de bal vandoor tijdens het competitieduel Aston Villa - Newcastle United (24-09-2016).

Middlesbrough heeft zich per direct versterkt met Rudy Gestede. De aanvaller komt over van Aston Villa en heeft bij Middlesbrough een contract tot de zomer van 2020 getekend.

Gestede moet bij Middlesbrough de concurrentiestrijd aangaan met onder meer Álvaro Negredo, die door Boro voor één seizoen wordt gehuurd van Valencia. De 28-jarige aanvaller is al sinds de zomer van 2011 actief in het Verenigd Koninkrijk, maar speelde pas 35 wedstrijden in de Premier League. Tijdens het seizoen 2013/2014 kwam Gestede tot drie wedstrijden namens Cardiff City op het hoogste niveau in Engeland, terwijl hij voor Aston Villa 32 wedstrijden achter zijn naam heeft staan, daarin wist hij vijf keer te scoren.

De aanvaller verdiende in 2015 een transfer naar Aston Villa omdat hij een uitstekend seizoen bij Blackburn Rovers in de Championship achter de rug had. De international van Benin was twintig keer trefzeker in 39 wedstrijden in de Championship. Tijdens het huidige seizoen is Gestede minder op dreef, want de aanvaller moet het doen met vier treffers in achttien competitiewedstrijden. Desondanks heeft Middlesbrough besloten om hem over te nemen van Aston Villa.

Gestede gaat bij Middlesbrough spelen met rugnummer 29.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner