04.01.2017 16:52

Fransman Kolodziejczak tekent bij Gladbach

Borussia Mönchengladbach heeft zich per direct versterkt met Timothée Kolodziejczak. De Franse verdediger komt over van het Spaanse Sevilla FC en tekent in Duitsland een contract tot de zomer van 2021.

Borussia Mönchengladbach was op zoek naar een nieuwe verdediger omdat Álvaro Domínguez op 28-jarige leeftijd besloot om begin december een punt achter zijn carrière te zetten. In Kolodziejczak heeft Borussia Mönchengladbach die nieuwe verdediger gevonden. Kolodziejczak is een 25-jarige linkspoot, die net als Domínguez in het hart van de defensie en als linksback uit de voeten kan.

De Fransman, die ook over een Pools paspoort beschikt, debuteerde op zeventienjarige leeftijd in de hoofdmacht van Olympique Lyon. In de zomer van 2012 verruilde Kolodziejczak Olympique Lyon voor OGC Nice. Na twee seizoenen bij Nice vertrok de mandekker naar Spanje. Bij Sevilla speelde en won Kolodziejczak tweemaal de finale van de Europa League, daarnaast kwam hij in Spanje tot 52 wedstrijden in de Primera División.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner