05.01.2017 10:59

Van Bergen: "Het gaat allemaal razendsnel"

Mitchell van Bergen (r.) snelt langs Bas Kuipers (l.) in het duel Vitesse - Excelsior. (26-11-2016)
Mitchell van Bergen (r.) snelt langs Bas Kuipers (l.) in het duel Vitesse - Excelsior. (26-11-2016)

Mitchell van Bergen lijkt het volgende grote talent uit Nederland te worden. De flankspeler in dienst van Vitesse debuteerde vorig seizoen al op jonge leeftijd en kan ook in het huidige seizoenen rekenen op veel speeltijd in Arnhem.

"Het gaat allemaal razendsnel", geeft Van Bergen toe in gesprek met De Gelderlander. "Ik ben in de zomer versneld doorgeschoven vanuit de junioren en krijg meteen zoveel speeltijd. Dat is helemaal te gek", kijkt de zeventienjarige rechtsbuiten naar zijn huidige cv. Van Bergen was vorig seizoen met 16 jaar en 113 dagen oud de jongste debutant ooit van Vitesse, hij speelde al vijftien duels in de hoofdmacht van de club.

"Ineens sta je tussen dertigers. Ervaren profs. Ik wist dat ik aan de bak moest toen ik deze kans kreeg. Ik volg nu een speciaal krachttrainingsprogramma. Dat moet de laatste horde zijn. Ik moet nog sterker worden." Van Bergen ligt nu nog tot medio 2018 vast in Gelderland, maar een contractverlenging lijkt in het verschiet te liggen als de jongeling zich blijft ontwikkelen. Van Bergen wist nog niet te scoren in de hoofdmacht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner