05.01.2017 11:17

De Wijs kijkt rond voor een verhuurperiode

Jordy de Wijs (r.) probeert Rigino Cicilia de bal te ontzetten, terwijl de RKC-speler langs de verdediger probeert te snellen. (01-02-2016)
Jordy de Wijs (r.) probeert Rigino Cicilia de bal te ontzetten, terwijl de RKC-speler langs de verdediger probeert te snellen. (01-02-2016)

Wegens gebrek aan speeltijd is PSV'er Jordy de Wijs aan het rondkijken voor een eventuele verhuurperiode na de winterstop. De mandekker krijgt net als de voorgaande seizoenen vooral speeltijd bij Jong PSV en zoekt mogelijk ergens anders naar speelminuten.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft De Wijs aan dat zijn zaakwaarnemer met een mogelijke verhuur bezig is, maar PSV wil de ontwikkelingen in de huidige transferperiode afwachten voordat De Wijs tijdelijk mag vertrekken. "Het besluit is niet definitief, omdat PSV eerst duidelijkheid moet hebben over de selectie, maar mijn zaakwaarnemer kijkt al wel rond."

De Wijs komt uit de jeugdopleiding van PSV en werd in 2014 overgeheveld naar het eerste elftal van de Brabanders. Een jaar later volgde een officieel debuut in de Champions League, maar sindsdien is het aantal speelminuten bij de hoofdmacht schaars. Desalniettemin maakt De Wijs niet zomaar een overstap naar een willekeurige club. "Dan moet ik wel een goed perspectief hebben om mezelf te kunnen bewijzen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner