07.01.2017 12:30

Gudelj naar China: "De beste stap in carrière"

Nemanja Gudelj heeft via Servische media voor het eerst gereageerd op zijn aanstaande overstap van Ajax naar China. De middenvelder denkt dat de Super League steeds sterker wordt en wil zichzelf in de kijker spelen voor het nationale elftal.

Gudelj vertrekt per 25 januari naar Tianjin Teda, een middenmoter uit China. Tegenwoordig staat spelen in het Aziatische land gelijk aan exorbitant hoge salarissen, maar volgens de Serviër gaat het niet alleen om het geld. "Het WK in Rusland is mijn grote doel. Ik heb verschillende aanbiedingen van Europese clubs gehad, maar na overleg met mensen die ik vertrouw, kwam ik tot de conclusie dat dit de beste stap is in mijn carrière."

"De Chinese competitie groeit snel, er komen veel goede spelers en daarom wordt de concurrentie steeds sterker. De clubs investeren veel geld om het team beter te maken. Ik weet dat het compleet anders is dan in Europa, maar het is een mooie nieuwe uitdaging." China is de laatste jaren vooral in het nieuws vanwege grote aankopen, ook deze winter verkasten spelers als Oscar en Carlos Tévez naar Azië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner