07.01.2017 13:49

Rusnák positief over periode bij FC Groningen

Albert Rusnák controleert de bal tijdens het duel tussen FC Groningen en Go Ahead Eagles. Het is zijn laatste duel voor de Groningers. (18-12-2016)
Albert Rusnák controleert de bal tijdens het duel tussen FC Groningen en Go Ahead Eagles. Het is zijn laatste duel voor de Groningers. (18-12-2016)

Albert Rusnák koos onlangs voor een overstap van FC Groningen naar het Amerikaanse Real Salt Lake. De Slowaakse middenvelder tekende voor drie seizoenen en laat weten dat de eerste indruk van de club goed is.

"Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar dit overtreft alles", vertelt Rusnák aan De Telegraaf. "Op het vliegveld werd ik onthaald door fans met sjaals en toen we naar de stad reden zag ik mezelf in Groningen-shirt op een groot billboard langs de snelweg. 'Welcome Albert', stond er. Ze behandelen me hier zoals de grote sterren in de competitie. Ik heb best moeten nadenken over deze stap, maar als je dit alles ziet, wil je niet meer terug."

Rusnák speelde twee jaar in het shirt van FC Groningen. De 22-jarige middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van Manchester City en werd in het seizoen 2014/2015 voor zes maanden op huurbasis bij SC Cambuur gestald. In Leeuwarden maakte hij een uitstekende indruk. FC Groningen besloot het talent op te pikken bij Manchester City en legde hem langdurig vast. Toch wist Rusnák de hoge verwachtingen nooit echt waar te maken.

De Slowaak kijkt wel met een goed gevoel terug op zijn tijd in de Eredivisie. "Dat ik bij Groningen mijn eerste prijs en die van de club won (Rusnák kwam tweemaal tot scoren in de bekerfinale tegen PEC Zwolle in 2015, red.), plus het feest met de fans daarna, is iets dat ik nooit zal vergeten. Het was een geweldige tijd, alleen voelden de club en ik dat het nu tijd was om verder te gaan. Ik vlieg nog één keer terug en zal dan van iedereen afscheid nemen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner