07.01.2017 16:47

El Azzouzi weet nog niets over Ajax-toekomst

Loris Brogno (l.) en Zakaria el Azzouzi (r.) vieren de bekeroverwinning van Sparta Rotterdam tegen PSV. Het wordt 3-1 op Het Kasteel. (25-10-2016)
Loris Brogno (l.) en Zakaria el Azzouzi (r.) vieren de bekeroverwinning van Sparta Rotterdam tegen PSV. Het wordt 3-1 op Het Kasteel. (25-10-2016)

Zakaria El Azzouzi speelt dit seizoen op huurbasis voor Sparta Rotterdam. De twintigjarige spits heeft nog een langdurig contract bij Ajax en hoopt op termijn te slagen als eerste elftalspeler bij de Amsterdammers.

"Het zal wel moeten, dat ik terug wil naar Ajax. Ik heb nog een contract voor 3,5 jaar", beseft El Azzouzi in gesprek met De Telegraaf. Sparta promoveerde afgelopen seizoen naar de Eredivisie en doet het vooralsnog uitstekend. De doelstelling van de Rotterdammers blijft handhaving. El Azzouzi is blij met zijn speelminuten in het elftal van trainer Alex Pastoor. "Ik ben bij Sparta om mezelf verder te ontwikkelen. Ik heb nog een half seizoen en daarna zullen we zien waar ik sta."

Voor El Azzouzi is het nog onduidelijk wat Ajax volgend seizoen met hem van plan is. "Dat is moeilijk te zeggen", bekent de spits. "In het voetbal kan het heel snel gaan, maar ook heel snel fout gaan. Natuurlijk hoop ik dat het heel goed gaat en dan kunnen we na een half seizoen zien waar ik echt aan toe ben", besluit El Azzouzi, die vorig seizoen nog op huurbasis bij FC Twente speelde. De geboren Rotterdammer kwam dit seizoen tot nu toe tot zestien competitiewedstrijden en vier doelpunten voor Sparta.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner