08.01.2017 20:18

Klopp heeft geen spijt van opstellen B-ploeg

Jürgen Klopp wijzigde Liverpool op tien plaatsen voor het FA Cup duel met Plymouth Argyle. De vierdeklasser presenteerde de rekening, door Liverpool op 0-0 te houden. Er moet een return aan te pas komen, maar Klopp heeft geen spijt.

In de tweede helft bracht Klopp nog sterkhouders Daniel Sturridge, Roberto Firmino en Adam Lallana binnen de lijnen, maar ook zij konden het verschil niet maken. Plymouth Argyle is pas de derde ploeg die Liverpool dit seizoen van scoren weet af te houden op Anfield.

"Ik denk niet dat de opstelling een fout was", aldus Klopp op de persconferentie. "Ik kies mijn basis altijd met de gedachte een wedstrijd te winnen. Er is nog een lang seizoen te gaan, waardoor we veel moeten wijzigen. Zoveel wijzigingen maken het niet makkelijker voor de jongens, maar ze hebben deze ervaring nodig. Nu kunnen we weer verder."

Liverpool moet door de remise nog een returnwedstrijd spelen, in een overvolle kalender. In de maand januari speelt Liverpool negen wedstrijden. De return bij Plymouth Argyle is ingepland op 18 januari.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner