08.01.2017 20:59

Van Hanegem heeft geen vertrouwen in Tapia

Hicham Faik (l.) moet in het bekerduel met Feyenoord zijn handen gebruiken om Renato Tapia (r.) af te stoppen. (26-10-2016)
Hicham Faik (l.) moet in het bekerduel met Feyenoord zijn handen gebruiken om Renato Tapia (r.) af te stoppen. (26-10-2016)

Door de deelname van Karim El Ahmadi aan de Afrika Cup, moet Feyenoord zijn belangrijke positie op het middenveld de komende weken zien in te vullen. Als het aan Willem van Hanegem ligt, zal Renato Tapia niet zijn vervanger worden.

Tapia kwam een jaar geleden over van FC Twente, maar heeft nog geen indruk kunnen maken bij Feyenoord. In zijn twaalf optredens voor de Rotterdammers, heeft hij een slechte indruk gemaakt op Van Hanegem. "Zijn denkwijze is heel angstig in De Kuip. Zijn eerste bal is nooit naar voren. Zelfs als hij er voorbij is, draait hij terug om de bal naar achter te spelen."

"Ik heb bij hem niet gezien dat het beter wordt. Juist omdat hij international is en tegen goede landen speelt is het te gek voor woorden dat hij het hier in zijn broek doet", aldus Van Hanegem bij FC Rijnmond. Tapia speelde achttien interlands voor Peru, onder meer op de Copa América.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner