08.01.2017 22:33

'Conte denkt aan spitsenruil met Swansea'

Chelsea wil zich in de winterse transferperiode versterken met een nieuwe spits. Fernando Llorente zou hoog op het lijstje staan van manager Antonio Conte. De spits van Swansea City moet de stand-in van Diego Costa worden.

Diego Costa is de onbetwiste aanvalsleider van Chelsea. Costa is topscorer van de Premier League en heeft momenteel Michy Batshuayi achter zich. Batshuayi tekende afgelopen zomer een vijfjarig contract bij Chelsea, maar de veertig miljoen kostende aanvaller voldoet nog niet.

Volgens Sky Sports wil Chelsea Llorente naar Stamford Bridge halen, terwijl Batshuayi de omgekeerde weg naar Swansea City maakt. Conte en Llorente zijn bekenden van elkaar. In 2014 werd Juventus onder leiding van Conte kampioen van Italië, maar de Spanjaard in de punt van de aanval.

Llorente is dit seizoen een van de lichtpuntjes bij het slecht draaiende Swansea. De ploeg heeft alleen Hull City nog onder zich op de ranglijst, maar Llorente maakte al zeven doelpunten. Batshuayi moet het doen met invalbeurten, waarin hij één treffer wist te maken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner