09.01.2017 09:46

NAC Breda plukt verdediger weg bij Cambuur

SC Cambuur-verdediger Chiró N'Toko draait handig weg bij Sam Lammers van Jong PSV. (12-08-2016)
SC Cambuur-verdediger Chiró N'Toko draait handig weg bij Sam Lammers van Jong PSV. (12-08-2016)

Chiró N'Toko maakt per direct de overstap van SC Cambuur naar NAC Breda. De 28-jarige verdediger ondertekent in Breda een contract voor anderhalf jaar. Daardoor is hij tot de zomer van 2018 verbonden aan NAC.

De mandekker is zeer blij met zijn overstap naar het Rat Verlegh Stadion. "NAC is een fantastische club, met een grote aanhang en de sfeer in het stadion is altijd fantastisch. De ambities van de club spreken mij enorm aan en ik kijk ernaar uit om voor NAC aan de slag te gaan", laat de speler weten op de website van zijn nieuwe club.

Ook technisch directeur Hans Smulders is tevreden met de overgang. "Chiró heeft de afgelopen jaren bewezen een zeer goede verdediger te zijn en hij weet als geen ander wat er in de Jupiler League wordt gevraagd. Met hem halen we een verdediger in huis die erg sterk is in de duels, altijd voorop gaat in de strijd en met zijn ervaring een belangrijke rol in het elftal kan spelen."

De in Congo geboren verdediger begon zijn loopbaan in België voor Seraing RUL en vervolgens RFC Sérésien. In 2007 haalde AGOVV Apeldoorn de speler naar Nederland, waarna hij in 2010 bij ADO Den Haag terechtkwam. Via het Engelse Barnet en Eindhoven kwam N'Toko uiteindelijk in 2015 in Leeuwarden terecht.

>>Bekijk het volledige transferoverzicht van de Jupiler League

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner