10.01.2017 11:03

Nakamba: "Kans om geschiedenis te schrijven"

Marvelous Nakamba (r.) moet in de achtervolging bij Steven Berghuis (l.) tijdens het competitieduel Feyenoord - Vitesse (17-12-2016).
Marvelous Nakamba (r.) moet in de achtervolging bij Steven Berghuis (l.) tijdens het competitieduel Feyenoord - Vitesse (17-12-2016).

Marvelous Nakamba hoopt op 5 februari geschiedenis te schrijven met Zimbabwe. Op die datum wordt de finale van de Afrika Cup in Gabon afgewerkt, maar eerst moet de middenvelder van Vitesse de finale met Zimbabwe zien te bereiken.

Zimbabwe is niet één van de favorieten voor de eindzege, maar desondanks heeft Nakamba veel vertrouwen. "We zijn een klein voetballand, maar we worden beter", aldus de Vitessenaar tegenover het Algemeen Dagblad. "Dit is een nieuwe generatie, die zich weer eens plaatst voor een groot toernooi. Voor ons land is dat om trots op te zijn. Het maakt ons ook een hecht team."

Zimbabwe zal in eerste instantie in Groep B moeten afrekenen met Algerije, Senegal en Tunesië. "Maar dat leidt niet tot angst", vervolgt Nakamba zijn verhaal. "Wij willen door naar de knock-outfase. Dat ik ben geschorst voor de eerste wedstrijd is dan een tegenvaller. Maar onze kracht is onze eenheid. We hebben de kans geschiedenis te schrijven."

Nakamba mist door zijn aanwezigheid op de Afrika Cup in ieder geval de competitiewedstrijden van Vitesse tegen FC Twente (15 januari) en FC Groningen (21 januari). 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner