10.01.2017 15:29

Perez snapt twijfels van AZ over Van den Brom

AZ staat momenteel op een keurige vijfde plaats in de Eredivisie en is ook nog actief in de Europa League, maar toch is het afwachten of trainer John van Brom ook volgend seizoen eindverantwoordelijke is in Alkmaar.

De clubleiding van AZ zou twijfelen aan een langer verblijf van de oefenmeester, die bezig is aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer in het AFAS Stadion. De club uit Alkmaar heeft grote ambities, die niet met Van den Brom verwezenlijkt zouden kunnen worden. "Dan hoef je toch niet direct aan een andere coach te denken?'', laat AZ-legende Kees Kist weten in het Algemeen Dagblad. De oud-spits is juist lovend over het herkenbare voetbal van de ploeg van Van den Brom.

"En dat is een pré voor een trainer. Daarin doet AZ het echt beter dan andere clubs. Die hebben soms geen idee. Ik zou me als leiding richten op het versterken van de selectie. Trainers krijgen altijd overal de schuld van", stelt Kist. Kenneth Perez, die tussen 2000 en 2006 in het shirt van AZ speelde, heeft wél begrip voor de twijfels van de clubleiding. Volgens de voormalig middenvelder is er niets mis mee om het functioneren van Van den Brom eens goed te evalueren.

"AZ had trainers als Louis van Gaal, Co Adriaanse en Dick Advocaat. Grotere namen dan Van den Brom. Maar is die categorie trainers nog haalbaar? Dat vraag ik me af", vertelt Perez. "Het kan nooit kwaad stevig te evalueren over een trainer die bezig is aan zijn derde seizoen. Een club moet altijd de vraag stellen: kunnen we nóg beter worden?''

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner