11.01.2017 09:05

AZ: "Kopen van het stadion een mogelijkheid"

Het AFAS Stadion van AZ Alkmaar. (07-12-2016)
Het AFAS Stadion van AZ Alkmaar. (07-12-2016)

AZ Alkmaar onderzoekt op dit moment of het mogelijk is het AFAS Stadion te kopen. Momenteel zijn een aantal ondernemers eigenaar van het onderkomen. Dat gebeurde nadat DSB in 2010 failliet ging. AZ wil van die constructie af.

"We staan er financieel gezien nu erg goed voor, onder meer door de transferinkomsten van de laatste jaren", laat directeur algemene zaken Robert Eenhoorn weten aan het Noordhollands Dagblad. "We zijn nu aan het kijken hoe we het geld op zo'n manier kunnen gebruiken dat we AZ tot in lengte van jaren kunnen laten presteren op het niveau dat we willen. Het kopen van het stadion is een mogelijkheid."

"Daarmee brengen we de jaarlijkse lasten omlaag." AZ betaalt voor de huur van het stadion een miljoen euro per jaar. De ondernemers staan open voor een verkoop. "Versneld een deel aflossen van de hypotheek op het nieuwe trainingscomplex is ook een mogelijkheid. Maar wat we ook doen: we willen genoeg geld achter de hand houden om op de transfermarkt slagvaardig te kunnen zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner