12.01.2017 11:14

Toprak kondigt afscheid bij Leverkusen aan

Ömer Toprak trekt na dit seizoen de deur achter zich dicht bij Bayer Leverkusen. De Turks-Duitse verdediger staat sinds 2011 onder contract bij de club, maar laat weten dat er een nieuw avontuur voor hem in het verschiet ligt. Het is niet bekend welke club de volgende werkgever van Toprak wordt.

In gesprek met Kicker laat de centrumverdediger, met bijna driehonderd officiële wedstrijden op zijn cv, weten dat hij na het huidige seizoen vertrekt bij Bayer Leverkusen. Toprak komt uit de jeugdopleiding van SC Freiburg, waar hij in 2009 definitief doorbrak. Inmiddels is de centrumverdediger een transfertarget voor diverse topclubs, Borussia Dortmund probeerde hem afgelopen zomer al over te nemen.

Van een transfer kwam het toen niet, maar komende zomer gaat dat wel gebeuren. "Mijn concentratie ligt nu alleen bij het trainingskamp met Bayer Leverkusen, zodat we straks goed voetbal kunnen spelen en succes kunnen hebben. Want ik wil hier op een goede en succesvolle manier afsluiten", zijn de duidelijke woorden van de 27-jarige Toprak. Vorig seizoen werd de verdediger ook gelinkt aan Manchester United, toen Louis van Gaal daar nog de eindverantwoordelijke was.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner