12.01.2017 16:06

Talentvolle Crowley hoopt op lijfsbehoud

Go Ahead Eagles wist zich in de winterse transferperiode te versterken met Dan Crowley. De middenvelder wordt tot het eind van het seizoen gehuurd van Arsenal, maar hoopt dat zijn nieuwe club in de Eredivisie blijft.

De 19-jarige Crowley wist zich al op jonge leeftijd in de kijker te spelen van de Engelse professionele clubs. "Vanaf mijn veertiende zat ik bij Aston Villa al in een pleeggezin. In dat opzicht veranderde er weinig voor me toen ik naar Arsenal vertrok. Ook op het veld had ik geen moeite om me aan te passen in Londen. Doordat ik bij Arsenal met betere spelers trainde, vond ik het juist gemakkelijker om op een hoger niveau mee te komen."

De volgende stap in zijn ontwikkeling is aan spelen toekomen, waarvoor hij voor Go Ahead Eagles koos. Voor zijn tijdelijke overstap naar de Eredivisie wist Crowley nog maar weinig van Nederland. "Wat ik wel wist, is dat er in de Nederlandse competitie op techniek wordt gespeeld. Het is veel minder fysiek dan in Engeland. Voetbal over de grond is het spel dat ook ik graag speel. Ik wil Go Ahead Eagles helpen om in de Eredivisie te blijven. Want als het sportief goed gaat met de club, dan gaat het ook goed met mijn eigen voetbalcarrière", aldus de huurling op de clubsite.

Dat Crowley over veel talent beschikt, werd ook door de nationale jeugdelftallen al vroeg opgepikt. Hij kwam uit voor verschillende Engelse jeugdafdelingen, maar Crowley heeft door zijn Ierse grootouders ook de mogelijkheid om voor Ierland uit te komen. Een keuze heeft hij nog niet gemaakt. "Op dit moment is mijn clubcarrière het belangrijkst. Bovendien hoef ik pas definitief te beslissen wanneer ik eventueel word opgeroepen voor een officieel duel van het nationale seniorenteam van Engeland of Ierland."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner